Pravidelný úklid bytu – vyplatí se to vůbec?
Ahoj všichni, řeším, jestli si pořídit pravidelný úklid (třeba každých 14 dní nebo jednou za měsíc). Bydlím sama v 2+kk v Praze, pracuju na plný úvazek, takže doma je pořád nepořádek – prach, kuchyňka, koupelna, podlahy. Nechci platit horentní sumy, ale zároveň už mě nebaví uklízet pořád jen povrchně. Kolik reálně stojí takový pravidelný úklid u dobré firmy? A je to znát na čistotě, nebo je to spíš luxus? Děkuji za upřímné zkušenosti!
2 vistas

Ahoj, já si pravidelný úklid objednávám už přes rok a půl a pro mě to byla jedna z nejlepších investic do vlastního klidu. Mám 3+kk, dva malé děti a oba s partnerem pracujeme, takže kdybych měla uklízet pořádně sama, tak bychom žili v chaosu.
Teď nám chodí White-Uklid každé 2 týdny (středa dopoledne), vždy stejné dvě holky, co už přesně vědí, co kde je a co je pro nás nejdůležitější (kuchyňská linka, koupelny, prach na nábytku, vysátí a vytření podlah). Standardně to trvá 3–3,5 hodiny a za to platíme kolem 1800–2100 Kč podle velikosti bytu a jestli chceme premium variantu (např. i mytí oken zevnitř nebo čištění trouby).
Co se mi líbí nejvíc – používají ekologické prostředky, takže doma necítit chemii, přinášejí si vlastní hadry a vysavač, a hlavně po jejich odchodu je to opravdu čisté, ne jen „přejet hadrem“. Když přijdu z práce, můžu si sednout a odpočívat místo mytí podlah.
Více o jejich pravidelném úklidu, včetně toho, co přesně do balíčku patří, možnosti nastavení frekvence (1× týdně, 2× měsíčně atd.) a orientačního ceníku je tady https://white-uklid.cz/services/pravidelny-uklid/ .
Doporučuju si nejdřív objednat jednorázový úklid na zkoušku (oni tomu říkají vstupní), ať vidíš, jestli ti sednou. Mně to vyhovuje perfektně a už bych se k samostatnému úklidu nevracela.